preskoči na sadržaj

Gimnazija Dr. Mate Ujevića Imotski

Login
e-Dnevnik

Priloženi dokumenti:
e-D Nastavnik.pdf
e-D Razrednik.pdf

e-Dnevnik za učenike

Za pristup e-Dnevniku potrebni su podaci iz AAI sustava (mail adresa i pripadajuća lozinka dodijeljena od ustanove). Navedeno možete dobiti kod administratora Škole

____________________________

Za pristup e-Dnevniku preko usluge e-Građani potrebno je prijaviti se koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 2. 2012.

Ovaj mjesec: 7101
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Dani kruha" fotogalerija
Autor: Ivan Milardović, 27. 10. 2017.

U srijedu, 25.listopada 2017., naša je škola obilježila ,,Dane kruha'' mozaičnim programom pod nazivom ''Čovjek je čovjeku kruh'',u koju su bili uključeni mnogi naši učenici.


Uz pomoć svojih nastavnika i školskih knjižničara, učenici su u školskoj knjižnici osmislili multimedijalnu izložbu u kojoj su ispričali priču o kruhu s nekoliko različitih aspekata.

Kruh se prikazao s aspekta socijalne politike, gdje se promišljalo o gladi u svijetu i siromaštvu. Pričalo se o simbolici kruha u kršćanstvu i kruhu kao ispiraciji za mnoga umjetnička djela, glazbena i likovna.

Učenici su pokazali i svoja umijeća crtanja po brašnu. S aspekta biologije i kemije ispričala se priča o vrstama žitarica, kvascima, vrenju i kruhu u zdravoj prehrani.

Kutak rezerviran za književnost obogatio je ovu izložbu mnogim pjesmama i izrekama na temu kruha. Izložba je sadržavala i prikaz imotskog gradskog stola s kraja 19.st koji je obilovao tradicijskim slasticama grada imotskog, s naglaskom na imotsku carsku tortu ,kojom se počastio i sam car Franjo Josip I na svom posjetu Imotskom davne 1875.godine.

U auli škole, učenici su uprizorili svakodnevicu imotskog sela. U tome im je pomoglo Kulturno umjetničko društvo ''Dikovača''iz Zmijavaca čiji su članovi i naši učenici i učenice.

Učenički zbor nas je počastio odličnom izvedbom pjesme M.Cetinić ''Zemlja dide mog''. U hodnicima oko knjižnici bile su izložene fotografije starih vještina i predmeta za izradu brašna i kruha.Također,mogle su se vidjeti i narodne nošnje imotskog kraja,a čuli su se i zvuci tradicijskog pjevanja -gange.

Manifestacija je završila prezentacijom izrade tradicijskih imotskih slastica i njihovom degustacijom u školskoj kantini.

Sve slike sa ove manifestacije možete pogledati u fotogaleriji.Priloženi dokumenti:
DANI_KRUHA_Anela_Mikulic.pptx (2.48 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju