2017-12-11 09:12:33

Tinovo hodočašće Zagorom

U petak je Tin Ujević navratio i u našu školsku knjižnicu. Na svom putovanju Zagorom svratio je u školu koja nosi ime njegovog poznatog prezimenjaka i poznanika, dr. Mate Ujevića. Sjeo je za svoj radni stol i napisao svoje najljepše stihove…

''Tinovo hodočašće Zagorom'', naziv je poučne staze s kojom nas je upoznala gđa. Vesna Ujević, predsjednica Kulturno-umjetničke udruge ''Ujević'' iz Krivodola, pjesnikinja, slikarica, kolumnistica i svestrana umjetnica, čije knjige možete pronaći i u našoj knjižnici.

Udruga Ujević svoje je djelovanje utemeljila na promicanju Tinovog stvaralaštva te očuvanju uspomene na Tinov život i rad u kraju iz kojeg je potekao i koji je ga inspirirao. Kroz poučnu stazu upoznali smo se s mjestima kojima je Tin često prolazio dok je boravio u Imotskoj krajini i gradu Imotskom, ljudima s kojima se rado družio i surađivao te događajima koji su ga inspirirali u njegovom stvaralaštvu.

Čuli smo mnoge nepoznate detalje o Tinu koji su nam poslužili da upotpunimo dosadašnja saznanja o ovom velikom književniku.

Prezentacija poučne staze ''Tinovo hodočašće po Zagori'' ponovit će se u siječnju, nakon zimskih školskih praznika, a izložbu plakata poučne staze, Tinove fotografije te tematske plakate  gđe. Ujević i ostale zanimljivosti možete pogledati u našoj školskoj  knjižnici.

Kako bismo obogatili naše druženje s Tinom  Ujevićem, pozivamo vas da nam donesete svoje crteže Tina, vama najdraže  i najinspirativnije Tinove pjesme, tekstove ili citate odnosno vaše tekstove  inspirirane Tinovim stvaralaštvom.

Neka i naša škola bude dio Tinovog hodočašća Zagorom.

Ostale fotografije pogledajte u fotogaleriji.


Gimnazija Dr. Mate Ujevića Imotski